.

lauantai 14. joulukuuta 2013

Linkattujen blogien TOP 3

Nyt olen saanut kahlattua kaikki linkitetyt blogit läpi, ja rehellisesti sanoen yllätyin oikein iloisesti kun jokaisen linkin takaa löytyi erittäin kiinnostavia ja persoonallisia blogeja joihin oli mukava tutustua syvemminkin!
Mielelläni olisin esitellyt näitä blogeja useamman, mutta pakotin itseni valitsemaan kärkikolmikon ettei postauksesta tule liian pitkä koska kuitenkin innostun selittämään jokaisesta kunnon pätkät..
Pakko sanoa että selkeän suosikin jälkeen esiteltävien blogien valitseminen oli todella vaikeaa sillä kaikki olivat niin tasavertaisen hyviä!

Blogit eivät ole paremmuusjärjestyksessä.



http://kavioidenkopsetta.blogspot.fi/

"Tässä blogissa pääset seurailemaan -97 syntyneen tytön ja hänen vuokrahevosensa arkea, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä! Blogin päätähtenä toimii siis Hupinski, 12-vuotias Suomenhevonen, jonka kanssa reenaillaan niin koulu kuin estepuolellakin. Blogissa saattaa kuitenkin satunnaisesti vierailla muitakin tallin hevosia. Blogin yläreunassa olevista tieto-sivuista saat lisätietoa meistä, joten kannattaa käydä lukemassa ne läpi!"

Ensivaikutelmani tästä blogista oli oikein positiivinen. Minä olen hirveän nirso jouluisille ulkoasuille koska punainen blogin päävärinä ei yleensä miellytä silmää ja se on tosi helppo vetää överiksi, mutta Anni on onnistunut luomaan joulun blogiinsa erittäin tyylikkäästi. Vaikka blogin taustakuva onkin minun makuuni jo liian levoton, Annin blogissa se toimii koska sitä näkyy vain pienet kaistaleet sivuilla tunnelmaa tuomassa.
Banneri on selkeä ja siitä käy ilmi kaikki tarvittava - blogin nimi ja sen kaksi päätähteä. Otsikon alla lukevat nimet saisivat kuitenkin olla isommalla fontilla ja paremmin näkyvissä, ja kuvien häivytyksetkin jäivät hiukan vaivaamaan. Plussaa ratsukon älyttömän söpöistä joulutamineista!

Blogin kuvaus on kattava ja juuri sellainen mitä sen minun mielestäni pitääkin olla: ei liikaa mutta ei myöskään liian vähän. Heti bannerin alta näkösältä löytyy tähtien selkeät ja hyvin toteutetut esittelysivut joten uudenkin vierailijan on helppo päästä kärryille siitä, mistä blogissa oikein on kyse. Esittelysivujen lisäksi sivulinkeistä löytyy osio "tapahtumat" josta voi tarkastella Annin ja Hupinskin valmennuksia ja kisoja, sekä erittäin näppärästi toteutettu "erikoispostaukset ja videot" osio josta löytyy lista juurikin noista otsikossa mainituista.
Blogista löytyy myös suosittujen postauksien lista. Tämä on mielestäni fiksu toiminto, koska tämän avulla uuden bloggaajan on helppo muodostaa nopeasti pääpiirteittäinen mielipide bloggaajasta - siitä minkälaisia ovat hänen kiinnostavimmat tekstinsä.

Blogin ulkoasua ja rakennetta tarpeeksi tutkittuani siirryin itse tekstien kimppuun. Anni kertoo kattavasti, mutta tällaisen puolilaiskan lukijan makuun tarpeeksi tiivistetysti asiansa. Teksti on innostunutta ja selkeää, tosin melko räikeä puhekielisyys häiritsi tällaista pilkunviilaajaa hiukan :')
Tykkäsin erityisen paljon Annin rehellisestä tavasta kertoa treeneistä ja hevosten kanssa touhuiluista - hän ei pelkää sanoa jos jokin ei sujunutkaan ja uskaltaa myöntää omat virheensä, mutta vastapainoksi hän myös kehuu ja iloitsee onnistumisista. Tämä on ihailtava piirre bloggaajassa!
Blogin kuvat ovat ihanan hyvälaatuisia, sopivan kokoisia ja taidokkaita (= oikeanlaiset rajaukset, värit ja kuvakulmat), kuvien lisäksi löytyy myös videoita (iso plussa!) ja Anni & Hupinski ovat oikein hieno pari.
Kaikenkaikkiaan kokonaisuutena onnistunut ja mieleenjäävä blogi, johon oli ilo tutustua !

http://jassujavilu.blogspot.fi/

"Tervetuloa lukemaan suomenhevosruunan Vilppulan Vilun blogia! Blogissa pääset seuraamaan vanhemman hevosen elämää arjessa. Blogi toimii myös pienenä valo- ja videokuvausblogina."

Jassun blogi kyllä todisti taas sen, että panostettu ulkoasu on erittäin suuri tekijä blogissa. Kauniin raikas, simppeli banneri joka yksinkertaisuudestaan huolimatta kertoo blogista kaiken tarpeellisen: taidokasta valokuvausta ja blogin kaksi päätähteä. Bannerin värimaailmaa ja siinä olevaa kaunofonttia on ripoteltu muuallekkin blogiin, mikä luo todella näyttävän ja huolitellun kokonaisuuden. Mitään en muuttaisi tässä bannerissa.
Vaikka ulkoasu on sinisen ja harmahtavan sävyinen eli sellainen mistä minä en yleensä välitä (terveisin vannoutunut lämpimien syksyvärien kuten ruskea ja beige ystävä), tämän blogin asu vangitsi minut ihailemaan sitä rauhallisuudellaan ja pienillä oivaltavilla yksityiskohdillaan. Ensimmäinen sana, mikä minulle tuli mieleen, oli elegantti.
Ainut miinus mitä keksin ulkoasusta, on sivupalkissa oleva "erikoispostaukset"-otsikon jakaantuminen kahdelle riville. Se jäi harmittamaan muuten niin huolitellussa kokonaisuudessa. Mutta onneksi tämänkin saa korjattua esimerkiksi otsikoiden fonttikokoa pienentämällä!

Blogin hevostähdelle löytyy esittelysivu kauniin banneriin sointuvan tekstikuvalinkin takaa. Esittely on ytimekäs ja kertoo kaiken tarpeellisen tiedon mutta ei yhtään enempää. Ja eihän se tietyski haittaakkaan, sillä siitä saa kuitenkin kaiken oleellisen selville. Jassun esittelysivuja tai edes pientä häneen viittaavaa mainintaa blogin kuvauksessa jäin kuitenkin kaipaamaan - edes sitä oleellista tietoa että minkä ikäinen kirjoittelija on kyseessä. Erikoispostauksien listan paikka oli mainiosti sijoitettu, en ollut ennen tällaiseen ratkaisuun törmännyt. Se siis löytyy kaiken muunkin tiedon lisäksi sivupalkista, kuten myös linkit eri sivustoille (eli Youtubeen, Instagramiin ja Jassun kuvasivustolle). Myös Jassulla on suosimani "suosituimmat tekstit"-gadget käytössä.
Kaiken kaikkiaan blogin rakenne on hyvin hyvin yksinkertainen - ja sellaisena se toimii ihan täydellisesti (kunhan kirjoittajalle saataisiin edes yhden lauseen esittely perustiedoista jonnekkin).

Tekstin laatu on juuri sellaista mitä blogilta toivon: asiallista mutta silti maanläheistä. Jassu kirjoittaa selkeästi ja ytimekkäästi ja tekstiä on helppo seurata. Mutta kaiken huomion blogissa kyllä vievät upeat ja hyvälaatuiset valokuvat! Blogin ihanat taiteelliset ja runolliset kuvapainoitteiset postaukset ja upeat videot saivat tällaisen ah-niin-tekotaiteellisen-wannabe-valokuvaaja-ja-runoilijasielun koukuttumaan ihan täysin. Postauksien rakennetta ja toteutusta kuvaa täydellisesti sana kaunis.

Blogin nimi on kaikessa kauneudessaan ja hyvässä fiiliksessään osuva, Hyvä hetki, sillä blogia läpi käydessäni minulla todellakin oli hyvä hetki.
Melko tuoreessa postauksessaan Jassu mainitsee, että blogi on ollut tauolla ja nyt näyttää siltä että hän on palaamassa taas sen pariin. Todellakin toivon että niin käy, sillä harvoin alan lukemaan tuntemattomien ihmisten blogeja koska olen kovin nirso siitä mitä luen, mutta tämä blogi ihastutti ja yllätti minut niin että liityin lukijoihin.


http://ida-spirit.blogspot.fi/

"Blogissa seikkaillaan niin hevosten, kuin lifestylen ja kameran maailmassa. Ihan järkkärilaatuista kuvaa tulee jokaiseen postaukseen ja videoitakin sillointällöin. Käyn tallilla maanantaisin ja perjantaisin, tuolloin hoidan Spirit nimistä risteytysponiruunaa. Postauksia tulee muutama viikossa, niin hevostelu postauksia, kuin lifestyleäkin mahtuu mukaan."

Kolmanneksi päädyin valitsemaan Idan blogin. Ensimmäisenä huomioni kiinnitti luonnollisesti blogin hiukan erikoisempi ulkoasu. Alkusilmäyksellä ajattelin etten oikein pidä bannerin tummasta ja violettisestä sävystä (voi elämä kuulostan kamalalta kun valitan kaikistä väreistä :D muttakun!) Mutta hetken blogissa seikkailtuani mielipiteeni alkoi muuttua. Banneri on persoonallisesti ratkaistu ja hyvin toteutettu kokonaisuus - ja itseasiassa erittäin toimiva tummalla värimaailmalla! Eikä se itseasiassa edes olisi niin hyvä ja persoonallinen jollain vaalealla maanläheisellä värikartalla. Tämäkin banneri sisältää kaiken oleellisen: blogin nimi, kirjoittaja sekä kuva hoitohevosesta. Kuva tumman hevosen katseesta luo banneriin dramaattisen silauksen (Plussaa myös kuvan fiksusta rajaamisesta: korvahupun reunaa on jätetty näkyviin, ja se tietysti matsaa bannerin värimaailmaan!)

Blogin kuvauksessa kerrotaan ytimekkäästi keskeinen info, tarkemmat esittelysivut löytyvät listattuna sivupalkista. Esittelysivujen rakenteeseen on selvästi panostettu! Esittelyt ovat mukavan laajat, mutta pituudestaan huolimatta myös hyvin johdonmukaiset ja selkeät: alusta löytyy lyhyesti oleellisin tieto ja sitten on pätkät syvempää tietoa. Pidin esittelysivuille sijoitetuista kuvista, ne tuovat teksteihin elävyyttä!
Pakko myös lainata tähän Idan osuva kuvaus valokuvaamisen ihanuudesta:
"Valokuvaus on mun tapa vapauttaa luovuutta ja näkemyksiä maailmasta -- Kaikista kivointa on kuvata hevosia ja koiria. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu."
En olisi voinut itse paremmin sanoa!
Sivujen listalta löytyy myös banneripaja hienoine bannereineen, osio muille nelijalkaisille (tosin tämä sivu näytti olevan tällä hetkellä juuri remontissa) sekä kätevästi linkit eri sivustoille "blogi muualla"-osiossa.
 Tästäkin blogista löytyy toiminto "suositut tekstit", mikä on aina yhtä hyvä juttu. Kiinnitin huomiota myös blogin leveyteen: tekstikentän osuus on hyvin leveä, ja se on siis oikein hyvä asia! En tiedä mikä leveässä blogissa minua aina niin viehättää, kai se on se asettelu jotenkin... ja tietty se että kuvat mahtuvat blogiin leveämpinä. Leveys on myös onnistuttu asettelemaan blogiin sulavasti ja toimivasti, olisikohan koodeilla vähän osuutta asiaan.. :')
Pientä fixiä ulkoasu kaipaisi että se olisi täysin minun mieleeni, mutta nytkin se on jo oikein hyvä kokonaisuus.

Myös Idan kirjoitustyyli on selkeää ja johdonmukaista mikä tekee siitä helppoa luettavaa. Hän kertoo tapahtumista riittävästi mutta ei liikaa, ja sanoo suoraan mikä sujui ja mikä ei. Yleensä en välitä lukea postauksia ratsastustunneista, mutta näitä luin silti mielenkiinnolla Idan selkeän ja välillä ihanan humoristisenkin tyylin ansiosta sekä tietysti siksi että joka postauksesta löytyi laadukkaita kuvia ja/tai videoita(!). Jonkin matkaa blogia selailtuani löysin myös lifestylepostauksia ja enemmän valokuvia, ja niitäkin postauksia lueskelin oikein mielelläni.
Hieno, persoonallinen blogi joka yllätti minut ensivaikutelmansa jälkeen täysin!




pssst, mä halusin vielä tulla sanomaan että mun lemppari näistä teidän blogeista oli "Jokaisella on paras kaveri", koska siellä seikkaileva Löwe-poni on tosi erikoisen näköinen! Mäkin voisin haluta olla ton värinen, siis jos en olis jo valmiiks näin upee..
(Blogi meni näköjään remonttiin just ennenku mami ehti julkasta tän postauksen mut ei se kai haittaa)
          





Mä tykkäsin tämän postauksen toteuttamisesta ja ajattelin tehdä hetken päästä toisenkin, vähän eri periaatteella vaan. Eli te jotka seuraavan kerran haluatte bloginne arvosteltavaksi tänne, olkaas tarkkaavaisena lähitulevaisuudessa.. ☺


12 kommenttia:

  1. Ää kiitos arvostelusta ja kiva kun tykkäsit ;)!

    VastaaPoista
  2. Voi eii! :D Ekan kerran mun blogi on päässy johonkin tälläsee jollain tavalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en päässyt oikein tutustumaan blogiin kunnolla koska se tosiaan ehti mennä remonttiin sen jälkeen kun olin vain nopeasti vilkaissut :/ mutta poni jäi tosiaan mieleen ;D

      Poista
  3. Voi ei kiitos paljon !! :--) Tosi kivasti kirjotit mun blogista ja on kiva kuulla hyviä ja huonoja puolia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihii eipä mitään, kiva kun oli mieleinen arvostelu :') !

      Poista
  4. Köh, mä mittää linkata unohtanu... :D No, ei se mitää! Ihania bannereita näillä ihmisillä, pitänee tutustuu tarkemmi :>

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos aivan ihanista kommenteista :') En oo koskaan kuullut tuollaista kommenttia omasta blogistani! Tosiaan esittelysivu itsestäni on ollut aiemmin, mutta poistin koska olisin tehnyt kokonaan uuden, nyt se on sitten päässyt kokonaan unohtumaan.. :-D täytyykin samantien mennä tekemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh eipä mitään, oot ne kyllä ansainnut upealla blogillasi :)! ja aaa no hyvä kun nyt otin esille niin muistit :D!

      Poista
  6. Ihana blogi ja kiva postaus! Liityin lukijaksi heti, liitytkö mun?
    horselife-ninni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia:)! en liity lukijaksi pyynnöstä, mutta käyn tutustumassa blogiisi :)!

      Poista

kaikki lähetetyt kommentit julkaistaan tarkistamisen jälkeen ☺